bloGime...HU!

Az itteni közzétételt 2010.05.02. befejeztem, lásd az erről szóló (utolsó) bejegyzést. Azonban nincs vége, csupán máshol folytatom, ahol már eddig is ezzel párhuzamosan tettem közzé a bejegyzéseket, vagyis kb. egy éve ugyanaz a tartalom itt is és ott is.


Na és hogy hol ez az "ott"?
Hát itt: http://x3dgime.blogspot.com
 

a "kályha" hozzám: http://Gime.hu :-)

YouTube: http://www.youtube.com/x3dgime

Válasz-tó ;-)


2009.05.25., 12:24:04
# A fémallergiáról...

 

Újabb allergia-kérdés érkezett hozzám, most a fémallergia volt terítéken.

Nem valami egyszerű, mert viszonylag új "felfedezésről" van szó, másrészt meg, mint lentebb írom is, a konkrétan a fémallergia nem is létezik szó szerinti értelemben, mert az történik, hogy a szervezet kerül információ-tévesztéses helyzetbe, és nem a fémmel van közvetlen baja.

 

Lássuk!

 

> Kedves Gime!

> És mi lehet a helyzet a fémallergiával?

> (szemüvegtől a meltartócsatton át a nadrággombig)

> Üdv:

> E***

 

Nos: a fém: milyen fém?

Egyébként legvalószínűbb itt is a Mars, de a Venusz meg az Urán is bejöhet a maga analógialáncával, attól függően, hogy milyen fém...

A bőr maga: Vénusz és Szaturn...

 

> Szal milyen fém? Hát fene tudja, miből van egy

> övcsatt, egy farmer gomb, gondolom aluminium

> lehet. (aranyra nem jön elő ) ...és amennyire

> tudom, főiskolás, kollegiumos korától jelentkezik

> és elsősorban nyáron.

 

Nos, néztem, hogy milyen fémek lehetnek ezek...

- nikkel

- króm

- kobalt

- higany (persze ez a fogásztban, nem ruházaton)

 

Ezek a Merkúr analógialáncolatához tartoznak.

Milyen más analógiái vannak a Merkúrnak?

Nos, legáltalánosabb, ami a mai világban kiemelten megvan: a hírek, információk, azok "száguldása", ma már a Föld legtávolabbi pontján történteket is gyakorlatilag azonnal lehet tudni.

És még mi nagyon jellemző? Egyrészt az, hogy nagyon, szinte már túl sok hír jön, a másik pedig az, hogy a szenzációhajhász médiák nagyobb számának köszönhetően a hírek leginkább valami erőszakról, katasztrófáról stb. szólnak, azaz stresszelő hatásúak...

 

De a Merkúr analógiája általában a kommunikáció, tehát nem csak a hírekre kell gondolni, hanem általában a kommunikációra a fémallergia kapcsán, és az azzel beérkező stresszre, illetve a stressz kezelésének hiányosságaira a személyen belül. Eljátszani, hogy nem zavar, nem érdekel, mosolyogni, mikor dühöngeni lenne kedvem... Ezek elfedő mechanizímusok...

 

Mi a bőr analógiája?

A Vénusz és a Szaturn.

A szépség és a védelem, a kellem és a lehatárolódás, ...

A Vénuszhoz tartozik a fentebb említett elfedés is (Mérleg jegy analógia), a Szaturnhoz pedig az, hogy egyrészt maszkot rakunk magunk elé, másrészt a "maszk alatt" mindez az elfedett stressz összegyűlik, megerősödik.

 

Természetesen itt is bejön a Mars analógia: hiszen az önvédelem, az agresszió hozzá tartozik, és az allergia tulajdnoképpen a szervezet immunrendszerének önvédelmi túlreakciója.

 

Nos, mi is történik? Találkozik a bőr a fémmel, és (mint minden allergia esetén) egy túlzott ellenreakció alakul ki az immunrendszer részéről. Az immunrendszer véd meg ugyebár a külső hatásoktól. Mint ahogy a stresszelő híráradattal szemben az védene meg, ha kikapcsolnánk a TV-t, a rádiót, vagy átkapcsolnánk másik adóra. Nem struccpolitika ez, hanem egy egészséges önvédelem. _lenne_, de a legtöbben nem teszik meg, és stresszelődnek.

 

Ráadásul az is kiderült, hogy gyakorlatilag fémallergia szó szerinti értelemben nem is létezik, mert nem a fém molekuláira alakul ki ez a reakció a testben, hanem arra, ahogy a fém molekulái kölcsönhatásba lépnek a test sejtjeivel, és egy újabb, a testnek idegen anyag jön létre.

Hasonlítsuk csak össze ezt az előbbivel: a beáramló híráradat stresszt okoz...

És a szervezet erre egy idő után már (a stressz miatt is) túlreakcióval válaszol...

 

Nyáron azért valószínűbb a fémallergia jelentkezése, mert könnyebben, jobban megizzadunk a melegben, és így könnyebb reakcióba lépnie a fémnek az izzadtságon keresztül a bőrrel.

Analogikusan pedig: nyáron sokkal több információ ér minket, mint télen...

 

Az arany (illetve a nemesfémek általában) pedig azért nem hozzák elő, mert azok nem (vagy csak nehezen) lépnek reakcióba más anyagokkal. Ezért is nevezzük ezeket a fémeket nemesnek.

 

> Ha jól értem sarkítva azt jelenti, a fémallergiás

> a híradóra allergiás? Amennyire tudom, nem

> érdeklődik még az átlagos szinten sem a hírek

> iránt, de a félelemkeltésre valóban fogékony.

 

Hát nem kimondottan a híradóra, főleg, ha mint írod nemigen nézi... De gond van a kommunikációval általában, és az azzal (is) jövő stressz kezelésével. Írod, hogy fogékony a félelemkeltésre, ez tökéletesen fedi a dolgot, mert ezek szerint nem tudja kezelni a beérkező stresszt.

 

Összefoglalva tehát a Merkúr (kommunikáció), Vénusz (kellem, mosoly, elfedés), Szaturn (határok, stressz, maszk, megkeményedés) és a Mars (önvédelem, agresszió) analógiáival kerültünk kapcsolatba a fémallergia kapcsán...

 

> És hol lehet ilyenről olvasni? gime.hu?

 

Olvasni... sehol... Illetve Kalo Jenőnek van egy Gyógyulás szelencéje című könyv-sorozata (eddig négy rész, a negyedik duplakötetes, Daubner Bélával, A tudattalan nehezen járható ösvényei címen), de a fémallergiáról itt sem leltem...

Szóval marad az analogikus gondolkodás.

Meg elkezdtem azt csinláni, hogy az ilyeneket kipakolom a blogjaimba, természetesen személyes azonosíthatóság nélkül. Így akár a http://Gime.hu oldalról kiindulva el lehet jutni ezekhez is...

 

Gime

http://www.gime.hu

http://www.audiovisions.hu

#


előző bejegyzés:
2009. május 15., 13:16:42
következő bejegyzés:
2009. június 20., 17:11:00
Blog program terv és megvalósítás: (C) 3D Gime (R) 2006-...